AMK Trogir
Generalni pokrovitelj
O Klubu                 Slike                  Zanimljivosti                  O Trogiru                  Sponzori                  Linkovi                   Kontakt
1.Nagrada RTZ Zadra u kronometar vožnji
Vrsi 27.06.2010.g.


1 Kronometar vožnja u Dalmaciji

Ove nedjelje se na karting stazi u Vrsima održala utrka na kronometar u organizaciji Automobilističkog kluba RTZ iz Zadra, na kojoj su se odvijala natjecanja u četiri automobilističke klase

U kategoriji prve klase utrkivali su se automobili do 1200 kubika, u drugoj klasi automobili od 1200 do 1600 kubika, u trećoj automobili od 1600 kubika i više, te u četvrtoj kategoriji samo licencirani vozači.

Utrka se održala na karting stazi dužine 400 metara, a vožnja se vozila pojedinačno u vremenskom trajanju od tri kruga. Bodovalo se na osnovu najboljeg vremena koje su vozači postigli iz dvije utrke vožene u različitom vremenskom razdoblju. Utrka je bila promotivnog i otvorenog tipa, a mogle su se prijaviti sve osobe koje posjeduju važeću vozačku dozvolu „B" kategorije, te svako vozilo koje je tehnički ispravno.

Na utrci su sudjelovali vozači AK Trogira, Nikola Rožić i Marina Miše.

Moglo se vidjeti raznih marki automobila s posebnim preinakama namjenjenim za utrke ovakvog tipa. Utrke su bile nabijene adrenalinom, a vozačke sposobnosti natjecatelja bile su, sudeći po reakciji prisutnih, na visokoj razini. No, pobjednici nisu mogli biti svi, već oni koji su imali najbolji dvoboj s štopericom. U Klasi 1, pobjedio je Toni Lacmanović, drugi je bio Toni Zupčić, a treći Bojan Cinoti. U Klasi 2, pobjednik je bio Natanael Petrov, drugi Vilim Kovač, te treći Toni Perinić. U pretposljednoj Klasi 3, pobjednik je bio Šime Radošević, drugi je bio Mladen Karlovčec, a treći Jure Pedišić. U Klasi licenciranih vozača, pobjednik je bio Darko Jelača, drugi Nikola Rožić, i treći Zdravko Horvat. Pobjednici su dobili pehare napravljene od motornih klipova, što je zaista bilo jedinstveno i rijetko viđeno na ovakvim manifestacijama.

Nikola Rožić osvojio je odlično 3.mjesto u sveukupnom plasmanu licenciranih vozača, a Marina Miše 8.mjesto.

AMK"Trogir" On-Line team
 
 
Sponzori AMK Trogir-a