AMK Trogir
Generalni pokrovitelj
O Klubu                 Slike                  Zanimljivosti                  O Trogiru                  Sponzori                  Linkovi                   Kontakt
Autocross Srijane 2i3 Nagrada regije JUG 2010
Srijane 11-12.12.2010.g.


Zadnje natjecanje Regije JUG u autocross-u

Na cross stazi u Srijanama (Poljička republika) organizator Auto klub „Neven Pavić (Zvirko) Gornja Poljica“ i AMK „Racing team Ploče“ organizirali su utrku Prvenstva Hrvatske – regija jug u autocrossu.

Na utrci su nastupili i dva mlada vozača AK Trogira Nikola Rožić i Ivan Bilić koji su svojom atraktivnom vožnjom oduševili gledatelje. Vozio se trening u 11.30 sati, a poslije i tri kvalifikacijske vožnje u kojima je Rožić bio uvijek prvi. U 14 sati vozila se finalna utrka 10 krugova. U 8 krugu se pokvarila Opel corsa Ivana Bilića koji je ostao na stazi, a Rožić koji je bio prvi na utrci i vozio drugoga za pola kruga, a ostale za cijeli krug, u zadnji krug je došao do Bilića i gurao ga do cilja.

Tako da je Nikola u cilj ušao prvi, Maja Barbir druga, a Ivan Bilić treći.
U nedjelju 12.12., vozila se posljednja ovogodišnja utrka Prvenstva Dalmacije. Ivan Bilić nije startao zbog kvara na kvačilu. Rožić je u sve tri kvalifikacije dio prvi i startao je sa bolje pozicije. Počela je utrka, a i snijeg i ledena kiša tako da se stvorilo blato koje je letjelo po šoferšajbi. Rožić je u predzadnjem krugu bio vodeći napravivši prednost od drugog pola kruga, a od trećeg cijeli krug. Kad je zahvatio kamen koji ga je podigao u zrak i prevrnuo. Utrku je završio na trećem mjestu. Poredak na kraju prvenstva za ovu godinu:

1. Nikola Rožić – Trogir

2. Maja Barbir – Ploče

3. Josip Maršić – Ploče

Poredak juniora:

1. Nikola Rožić – Trogir

2. Zoran Pavić – Gornja Poljica

3. Ivan Bilić - Trogir

AMK"Trogir" On-Line team
 
 
Sponzori AMK Trogir-a